Vlakwater wedstrijd

Vlakwater

Had je gedacht dat roeien de enige sport is om hard te varen op vlakwater? Goed nieuws: in de kajak kun je even hard, heb je nooit een stuurman nodig en vaar je ook nog eens vooruit! Echt even hard als roeiers? Nee, zelfs nog harder, kijk maar eens naar dit filmpje.

Bij Levitas krijg je vlakwatertechnieken aangeleerd en zal je merken dat je eigenlijk ook kajakt vanuit je benen en romp, zodat je een stuk sneller gaat dan wanneer je alleen met je armen peddelt. Dit kan in 1-, 2- en 4-persoonsboten.

Op Levitas wordt er iedere dinsdagavond een vaste vlakwatertraining gehouden en voor de enthousiastelingen op zo veel mogelijk andere momenten van de week. Levitas biedt de mogelijkheid om wedstrijden te varen in binnen- en buitenland. We hebben een grote wedstrijdvloot en goede professionele verenigingspeddels, zodat je prima kunt debuteren met Levitasmateriaal. In 2011 voeren twee Levitassers zelfs in de voorste gelederen mee van de prestigieuze wedstrijd Devizes to Westminster over 125 mijl (!).

Iedere drie weken heeft Levitas zijn eigen kleine onderlinge wedstrijd op de Dwarswatering, de Hare & Hounds. Ideaal moment om ervaring op te doen en je eigen grenzen te verleggen. Ook als je nog niet zo snel bent, is het heel leuk om mee te doen om erachter te komen in welk tempo jij vaart. Het eten smaakt daarna altijd extra goed.

Ook worden er ieder jaar clubkampioenschappen georganiseerd. Het filmpje hieronder geeft een impressie.