Wildwatervaren

Je hebt vast wel eens op de Ardèche of in de Ardennen in een grote plastic toeristenboot wat ervaringen opgedaan op een stromend riviertje. Laten we dat nog even geen wildwater noemen... Bij Levitas hebben we echte wildwaterkano's en gaan we regelmatig naar Duitsland, België of Frankrijk om met beginners of gevorderden te varen, te oefenen, te genieten van mooie natuur en van de kick van wildwatervaren.

Je zult snel leren hoe je de stroom goed invaart, weer uitvaart, traverseert, keerwaters pakt, het water 'leest', rotsen ontwijkt, steunt voordat je omgaat of weer bovenkomt als je toch omgegaan bent. Als je van wat spanning en sensatie houdt op het water, moet je zeker een keertje mee met Levitas naar het buitenland. Als je niveau hoog genoeg is, kun je ook mee naar de wildwaterbaan van Zoetermeer.

Brandingvaren

De branding van de zee geeft een vergelijkbare kick als wildwater, maar is een stuk dichter bij huis. Je surft dan in je wildwaterkano op de (soms metershoge) golven en probeert misschien zelfs een paar trucjes uit te halen. Brandingvaren kan het hele jaar door gedaan worden, maar ten behoeve van de veiligheid kijken we wel eerst naar de wind, de golfhoogte, het getij en de stroming. Daardoor worden afspraken om te gaan brandingvaren altijd kort van tevoren gemaakt. Voor de liefhebbers van het wilde water is brandingvaren een ideale en spectaculaire bezigheid naast de deur!

Freestyle

Enkele van onze leden zijn ook thuis in het freestyle kajakken. Dit kan op vlakwater (voor de steiger bijvoorbeeld) geoefend worden, maar is het leukste om te doen op wildwater. Als je geïnteresseerd bent in freestyle, kijk dan bijvoorbeeld eens op deze website (Engels). Daarnaast staan er op Youtube talloze filmpjes die je een goede indruk geven van wat freestyle inhoudt. Bekijk dit filmpje bijvoorbeeld eens.

Wildwaterslalommen

En dan doen we ook nog aan slalommen op wildwater, tussen de poortjes door die stroomopwaarts en -afwaarts geplaatst zijn. Het wilde water van Nederland is dan wel niet zo heel erg wild, maar met een paar kunstmatige baantjes is het toch best spannend. Deze sport is bovendien heel goed voor je kanotechniek. Bekijk onze speciale slalompagina voor meer informatie.

Frontier, in voorjaar 2011 vertoond op Levitas met toelichting van mede-hoofdpersoon Casper van Kalmthout.

De WWcie

De commissie die op Levitas alles op wildwatergebied organiseert is de WWcie, oftewel de Wild Water Commissie. Zo gaan we jaarlijks meerdere keren op wildwaterweekend naar het plaatsje Hohenlimburg in Duitsland. Daar ligt een mooie wildwaterbaan die zeer geschikt is voor beginnende wildwatervaarders. Daarnaast gaan we naar verschillende wildwaterrivieren, bijvoorbeeld in de Ardennen of in Frankrijk. De WWcie organiseert activiteiten voor alle niveau's, zowel voor beginnende als voor gevorderde wildwatervaarders.