Kanopolo

 

Sportief, verfrissend, avontuurlijk en bovenal heel erg leuk! Om een idee te krijgen van wat kanopolo inhoudt kan je eens naar dit introductiefilmpje kijken, of naar de finale waarin Nederland wereldkampioen is geworden (eerste helft, tweede helft en de verlenging).

 

 

We trainen één à twee keer per week, het hele jaar door. In het voorjaar en najaar doen we mee aan landelijke wedstrijden, wat meestal toernooien in de weekenden zijn. Maar als je gewoon eens mee wil trainen ben je ook zeker welkom. Kanopolo is namelijk ook een goede voorbereiding op wildwatervaren.

Tijdens de trainingen proberen we naast snelheid en kracht iedereen zo veel mogelijk techniek bij te brengen. Hieronder valt kanotechniek, baltechniek en algemene strategie. De vaste training is op woensdagavond, dan proberen alle poloërs er te zijn. Soms zijn er nog extra trainingen op andere dagen, in de winter ook in het zwembad.

Hier vind je veel informatie over tactiek.

Regels

Zonder duidelijke regels kan een sport niet bestaan. Dat geldt ook voor kanopolo. De ICF - de International Canoe Federation - heeft een overzicht opgesteld van alle regels die binnen het kanopoloën geldig zijn. Je vindt dit overzicht op hun website, canoeicf.com.

Over het belang van een algemeen geldend overzicht van regels wordt gezegd:

The ICF Referees Course is designed to help Canoe Polo Referees, players and officials around the world understand the rules of the game. The course aims to generate world wide consistency in how the rules are interpreted and how the various sanctions are applied.

De Kanopolocie

Het organiseren van trainingen en wedstrijden ligt in handen van de Kanopolo Commissie. Het hele jaar door wordt er wekelijks getraind op woensdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur. Daarna is er voor wie dat wil een maaltijd op Levitas. Buiten de vaste trainingsmomenten om wordt er ook vaak getraind. Afspraken om te gaan trainen worden onder andere gemaakt via het zogenaamde woensdagbabbelboek, maar ook mondeling, via de mail, via Facebook of via het gewone babbelboek.

Video's kanopolo

Voor een volledig video overzicht van onze eigen kanopoloërs, zie kanopolo onder Levitas in Beeld.

Nederlandse team

En verder ter inspiratie... Nederland-Duitsland op wereldkampioenschap 2010 in Bologne. Hoofdklasse spelen is voor Levitas 'wat' hoog gegrepen, maar goed voorbeeld doet goed volgen!

Ruststand: 1-1