Matdagen

1. Materiaaldagen op Levitas
2. Hoe meld ik me aan voor een matdag?

De term 'matdag' is kort voor 'materiaaldag'. Op matdagen wordt er gewerkt aan het onderhoud van al het Levitasmateriaal, van boten tot trailers, van douche tot buitenlamp, van zitzak tot schraag. Daarmee zijn matdagen van onschatbare waarde voor de vereniging, want zonder materiaal kunnen we niet bestaan.

Materiaaldagen op Levitas

Of je nou al jaren kluservaring hebt, of dat je nog nooit een hamer hebt aangeraakt; of je nou de fietsenmaker van het huis bent, of dat je nog geen wiel van een stuur kunt onderscheiden: materiaaldagen op Levitas zijn geschikt voor iedereen. Wat je al weet en kunt, kun je direct in de praktijk brengen, en wat je nog niet weet en kunt, zul je heel snel leren. En dat is leuk! Klussen doen we met elkaar, wat matdagen zo gezellig, leerzaam en ontspannend maakt. Je weekend is eigenlijk pas echt geslaagd als je een dagje op Levitas hebt geholpen met de meest uiteenlopende klusjes. Er is voor ieder wat wils, en dus kun je zelf bepalen wat je leuk vindt om te doen en waarmee je aan de slag zou willen gaan. Het kan gaan om een schoonmaakklus, bijvoorbeeld het 'plakband-vrij' maken van de ramen, het verwijderen van schimmel in de douches, of het van binnen reinigen van de oven. Maar je kunt ook aan de slag met de reparatie van boten of peddels, waarbij het ook weer om tal van verschillende karweitjes kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen of strakker trekken van roerkabels, het tapen van de bumper van een kanopoloboot, het repareren van beschadigingen, het schilderen van waterlijnen, enzovoorts. Daarnaast zou je achter de computer aan de slag kunnen gaan, bijvoorbeeld met het bijwerken en ordenen van digitale Levitasbestanden. Je kunt er ook op uit gaan, bijvoorbeeld om boodschappen te doen voor de lunch of het avondeten, om spullen te kopen (denk aan kwasten, duct-tape, handschoenen, verf) die we op de matdag nodig hebben, of om afval weg te brengen (bijvoorbeeld oude elektrische apparatuur, karton, glas). Kortom, op matdagen hoef je je niet te vervelen!

Hoe ziet een gemiddelde matdag eruit?
Een matdag begint om 11 uur 's ochtends. We starten dan met een kop koffie of thee en iets lekkers, om de dag goed te beginnen. Vervolgens bekijken we wat er allemaal dient te gebeuren, verdelen we de taken naar ieders wens en gaan we aan de slag. Rond het middaguur houden we pauze en genieten we van een welverdiende lunch. 's Middags gaan we weer verder met waar we mee bezig waren, en voor wie dat wil is er 's avonds een avondmaaltijd ter afsluiting. Vanzelfsprekend is het eten en drinken dat je neemt op een matdag geheel voor rekening van de MAAAC, want we zijn ontzettend blij met je hulp! De avondmaaltijd is alleen gratis voor wie de hele dag heeft geholpen, maar de lunch is gratis voor iedereen, ook als je er maar een bepaald gedeelte van de dag bij kunt zijn.

Hoe meld ik me aan voor een matdag?

Je kunt je voor een matdag aanmelden door een mailtje te sturen naar maaac@levitas.nl. Je kunt je aanwezigheid ook doorgeven aan een van de leden van de MAAAC. Daarnaast zal er minimaal een week voor de betreffende matdag een inschrijfformulier hangen op de deur van de kantine. Door daarop je naam te zetten weet de MAAAC dat je bij de matdag aanwezig zult zijn.

Tot binnenkort op een matdag!