Verslagen

1. Nieuwjaarsmatdag, 12 januari
2. Matdag, 9 februari
3. Matdag, 1 maart
4. Lentematdag, 30 maart

Op deze pagina vind je korte verslagen met foto's van de matdagen in 2014. Voor meer informatie over de (planning van de) matdagen kun je terecht op Matdagen 2014. Met al je vragen over het klussen op Levitas kun je terecht bij de MAAAC via maaac@levitas.nl.

Nieuwjaarsmatdag, 12 januari 2014

Door Ivo, zondag 12 januari 2014, 22:32 uur
Vandaag vond de aftrap plaats van een nieuw klusjaar op Levitas. En het jaar 2014 is bijzonder, want op 10 oktober vieren we onze 45ste verjaardag! Om van het Lustrum een succes te maken, is het werk van de materiaalcommissie extra belangrijk. Met veel grote activiteiten voor de boeg moet het pand in goede staat en de vloot in topconditie zijn. Daar is vandaag hard aan gewerkt, met louter positieve resultaten tot gevolg. Zo zijn er drie boten terug in de vaart, zit de Krul in een mitella, zijn het dak en de koepels schoongemaakt, is er verdergewerkt aan het reinigen, schuren en schilderen van de schragen, is het bootgebruik verder geüpdated en hebben we een heerlijke nieuwjaarslunch genuttigd.Vooralsnog is de winter ongekend zacht. Vandaag scheen de zon en stond er nauwelijks wind, dus we hebben de hele middag buiten kunnen werken. Met zulk prachtig weer vormt een matdag de ideale invulling van je zaterdag of zondag. Bovendien is het een prettige afleiding van het studiewerk. Kon je vandaag niet komen door andere verplichtingen, kom dan een volgende keer. Er staan voor dit jaar nog 15 matdagen in de planning, dus je hebt genoeg keus... en het is echt leuk!

Matdag, 9 februari 2014

Door Ivo, maandag 10 februari 2014, 12:46 uur
Na een matdag als deze kan het klusjaar eigenlijk al niet meer stuk, zo goed is er geëpoxied, gezaagd, gemeten, gewogen, geboend en gekrabt!

Er werden high-tech gereedschappen uit de kast gehaald om Levitas-labeltjes te maken voor op de trailers. En er werden high-tech boten uit het rek getrokken om er ware race-monsters van te maken. Het rode drietal Manifest, Rode Baron en Sprood (vlnr) zal weer menig vijand doen beven.

Kenmerkend voor de tweede materiaaldag van het jaar was de overload aan detailwerk die op het programma stond. Met veel ijver en precisie kwijtte eenieder zich van zijn of haar klustaken, en met veel succes. Onderstaande foto's geven een mooie impressie van het goede oog voor detail dat vele klussende Levitassers bezitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matdag, 1 maart 2014

Door Bob, maandag 3 maart 2014, 16:33 uur
Vandaag zijn er onder andere boten gerepareerd, er is aan de steunen van de polotrailer gewerkt, er zijn profielen op het WW-rek gemonteerd en het wasemkapfilter is schoongemaakt. Een productieve materiaaldag dus!

Lentematdag, 30 maart 2014

Door Ivo, maandag 31 maart 2014, 11:54 uur
De lente is begonnen! Zonnestralen dansen met toenemende kracht over ons gelaat, kleurrijke bloemen lachen ons vriendelijk toe. Noch het getik van de regen, noch het gieren van de wind is wat wij horen op de achtergrond; de begeleiding wordt geheel verzorgd door een koor van vogels, die met gezwollen keeltjes de meest bijzondere melodieën ten gehore brengen.
Het schouwspel dat nu wellicht vorm begint te krijgen in de gedachten van de lezer, is de weergave van wat voor ons, klussers, tijdens de lentematdag de werkplek vormde. En ik kan iedereen verzekeren dat een mooiere werkplek niet bestaat!

We hebben een zeer productieve en leuke materiaaldag achter de rug. Allerlei klussen konden we aan het eind van de dag afstrepen, dus de klussenlijst is weer verder opgeschoond.
Ik ben erg blij dat Bob er kon zijn, ondanks het feit dat hij nog herstellende is van de ontsteking in zijn been. Een dag lang klussen is dan een noemenswaardige prestatie!

Wil jij ook een keer komen meeklussen, dan ben je meer dan welkom. Vandaag kregen we hulp van een enthousiaste niet-Levitasser; dat kan dus ook gewoon! Als je graag mee wil helpen, lid of geen lid, doe je jezelf en ons een groot plezier. Stuur een mailtje naar maaac@levitas.nl om je aan te melden. Echt waar, met dit heerlijke weer is een materiaaldag geweldig!