Kanopolo op de Nieuwe Rijn

Voor meer informatie over het programma, zie deze link (update vrijdag 27 april 15.16u).

Aan alle geïnteresseerden: kom kijken naar de 1e Leidsche Koninginnecup, maandag 30 april van 11.00 tot 17.30 uur!

Kanopolo is een spectaculaire sport op het water, in kleine wendbare kajaks. In wedstrijden van twee keer 10 minuten geven teams van 5 spelers de volle 100% om er alles aan te doen één puntje meer dan de tegenstander te maken. Het spel is een kruising tussen waterpolo, rugby en basketball: op een veldje van 35 bij 27 meter beuken de spelers elkaar weg op weg naar de goal, 2 meter boven het water. En zelfs omduwen is hierbij toegestaan! Het is dus maar goed dat stootbumpers, stootvesten en helmen de spelers beschermen tegen blessures. En niet te vergeten het belangrijkste wapen: fair-play.

In Nederland zijn er zo'n 50 teams actief in alle windsteken. Maar ondanks dit kleine aantal spelers, is Nederland is in 2004 en 2008 wereldkampioen geworden! Kanovereniging Rijnland is dan ook hard bezig om opvolging te kweken met hun junioren-team. En ook het senioren-team traint wekelijks en vaart verschillende tournooien in Nederland. Hiernaast doen de studenten van kanovereniging Levitas er alles aan om beide Rijnland teams van zich af te slaan, met regelmatig succes. Tevens is Levitas heersend studentenkampioen, na een spannende 1-0 overwinning op Euros Enschede in 2011. En ook deze studentenkanoërs doen Leiden aan deze koninginnedag voor een heus tournooi met de Leidse teams!

Benieuwd naar de onderlinge Leidse strijd tussen de burgers en studenten? Of zal de koninginne-cup dit jaar zelfs naar Enschede gaan? Kom kijken naar de wedstrijden vanaf 11.00u op de Nieuwe Rijn!
Tussendoor is er ook gelegenheid zelf in een bootje te stappen, dus neem vooral je zwembroek mee!