Lid worden?

1. A.L.S.K.V. Levitas
2. Lid worden van Levitas!
3. Na je inschrijving tijdens de EL CID-week
4. Na je inschrijving tijdens de Voorjaarsactie
5. Kosten
6. Interesse?

A.L.S.K.V. Levitas

Lijkt het je wat om te varen over de mooiste grachten van Leiden? Op wildwaterweekend te gaan in de Ardennen? Deel uit te maken van een supergezellig kanopoloteam? Of zou je graag in een kano over de golven surfen?
Wat je ook wil doen, bij Levitas zit je altijd goed! Levitas biedt je alle mogelijkheid om te doen waar je zin in hebt, niet alleen als sport-, maar ook als gezelligheidsvereniging.

Lid worden van Levitas!

Levitas heeft twee instroommomenten per jaar. Het eerste is eind augustus, na de EL CID-week, waarbij je proeflid wordt voor twee maanden. Na de vereniging in die maanden van binnenuit te hebben gezien kan je beslissen of je lid van Levitas wilt blijven. De tweede mogelijkheid om lid te worden is in mei, na de Voorjaarsactie, waarbij je zomerlid wordt voor vijf maanden. Daarna word je automatisch jaarlid.
N.B. Levitas is een studentenvereniging, op het moment dat je geen student meer bent, kun je helaas geen lid worden.

Na je inschrijving tijdens de EL CID-week

Vlak na de EL CID-week volgt een gezellig instapweekend waarin nieuwe leden kennismaken met elkaar en met de vereniging. We noemen dit het 'vergroeningsweekend', omdat groen de kleur van Levitas is (dat had je waarschijnlijk al aan onze website gezien!). Je leest er hier meer over. Maak je dus geen zorgen: Levitas heeft geen ont-groening! 

Na dit weekend gaan de instructielessen van start. Je krijgt dan als nieuw lid acht weken lang, 1 keer per week instructie. Tijdens deze instructie leer je de belangrijkste peddeltechnieken, vaar je je eerste tochtjes en daarnaast leer je hoe je met al het materiaal om moet gaan. Na deze acht weken wordt er afgevaren. Tijdens het afvaren laat je zien dat je het kanoën onder de knie hebt en dat je op een veilige manier het water op kunt. Slagen wordt beloond met een brevet. Als je afgevaren bent krijg je de code van het gebouw en kun je onbeperkt gebruik maken van alle verenigingsboten. Hier kun je meer informatie vinden over de introductiecursus en andere instructies die we op Levitas geven.

Na je inschrijving tijdens de Voorjaarsactie

Word je lid van Levitas tijdens de Voorjaarsactie dan krijg je een zomerlidmaatschap voor vijf maanden. In die tijd vindt er een instapcursus plaats, waarin je de do's en don'ts van het kanoën leert. Je vaart je eerste tochtje en je leert de belangrijkste basistechnieken om uiteindelijk zelf het water op te kunnen gaan. Deze cursus lijkt op de instructie die je krijgt na de EL CID-week, maar heeft een groot voordeel: je vaart als het buiten nog licht is. Bovendien is het in mei en juni lekker warm buiten, wat het heel aangenaam maakt om te kanoën. Waarschijnlijk ben je na die eerste vijf maanden zó enthousiast dat je absoluut lid wil blijven. Dan leer je de vereniging en haar leden nog beter kennen en kun je elke dag genieten van alle mogelijkheden die de kanosport en de gezelligheid op Levitas je bieden. Na je eerste vijf maanden kun je ook deelnemen aan het instapweekend dat plaatsvindt na de EL CID-week in augustus. Een aanrader!

Kosten

De lidmaatschapsgelden zijn de volgende:

  • Proeflid: 20 euro
  • Zomerlid: 40 euro
  • Jaarlid student: 75 euro

Interesse?

Wacht niet langer en word lid van Levitas! Neem voor meer informatie contact op met onze wervings- en introductiecommissie (de WIC: [email protected]), of spreek een van onze leden aan tijdens de Voorjaarsactie, de Open Sportweek of de EL CID-week. 

Let op: Als je geen student (meer) bent maar toch wilt kanoën, kan je ook een kijkje nemen bij onze buren Kano Rijnland