Maaltijdsysteem update!

Het maaltijdsysteem wordt geupdate op dinsdag 30 juni. Het systeem zal voor een (korte) tijd niet beschikbaar zijn op die dag. Daarna werkt het natuurlijk als vanouds, maar met een aantal veranderingen.

Wat is veranderd?

Voor de leden is er een hoop veranderd! De links zijn anders, dus bookmarks in je browser moeten ook worden geupdate! Er is gewerkt aan het uiterlijk, en de leden-pagina is opgesplitst in meerdere pagina's. Ook is er een boodschappenlijst verwerkt in het maaltijdsysteem. Meer uitleg voor de leden is hieronder te vinden.

Voor de Foodcie is er minder veranderd. Ook voor hen zijn de links anders, en er zijn kleine aanpassingen gemaakt om de vorige update (die voornamelijk voor hen was) te verbeteren.

Voor de quaestor zijn de links ook veranderd (let hierop!). De quaestor kan nu meer doen: zij heeft nu een eigen maaltijdoverzicht voor alle maaltijden, ze kan de instellingen van het systeem aanpassen, en heeft nog een aantal overige functies die handig zijn voor een quaestor!

Leden:

De leden-pagina is opgesplitst in twee verschillende pagina's: “Maaltijden” en “Persoonlijk”. In de maaltijden-pagina vind je het maaltijdoverzicht dat werkt als vanouds (dit is het linker-deel van de oude pagina). Hier is enkel gewerkt aan het uiterlijk, niet aan de onderliggende functies. Let alleen op dat het toevoegen van een gast nu iets anders gaat dan hiervoor; de pop-up is verwijderd.

Op de persoonlijk-pagina staan de standaard-inschrijvingen en de verkoop-tabel van individuele leden (het rechter-deel van de oude pagina). Ook is hier allergie-informatie aan toegevoegd: als je dit opgeeft, dan zal het systeem dit bij al jouw inschrijvingen vermelden!

Boodschappen:

Tenslotte is er nog één pagina voor de leden: de boodschappen-pagina. Deze bevat een boodschappenlijst, zodat leden deze kunnen inzien. In de email aan de kokers staat deze lijst ook, en hen wordt gevraagd om deze boodschappen mee te nemen.

De boodschappenlijst wordt door de quaestor en de Foodcie bijgehouden. Moet er iets op de lijst, dan moet dit aan hen gemeld worden. Is er dus iets (bijna) op? Meldt het! Als er iets wordt gekocht, moet dit ook aan hen gemeld worden zodat zij het van de lijst af kunnen halen!