Team "brei" oppermachtig tijdens Zomerspelen

Tijdens de Levitas Zomerspelen 2016 heeft team "brei", bestaande uit Dwarsweteringse Demi en Tim de Veroveraar, op magistrale wijze een prachtige overwinning binnengesleept. (Eigenlijk wonnen ze door een foute puntentelling, maar dat werd pas bekend nadat de prijzen al waren uitgereikt.) We feliciteren de beide teamleden van team "brei" dus van harte met de door hen behaalde Levi-roem!

Tot op het laatste moment bleef de strijd onbeslist. De eerste ronde van de wisselrace (waarbij beide leden van een team in een poloboot naar de overkant van de DW voeren, daar op het water van boot wisselden en vervolgens weer terugvoeren) werd met gemak gewonnen door team "polocie", bestaande uit Eigenzinnige Inge en Lichtgewicht Joost alias 'de dictator'. Hun tegenstanders, team "sint", met daarin Annabelleblaas en Oscar 'de walrus' Dubbeldekker, moesten jammerlijk toezien hoe hun boot naar de bodem zonk. Na de tweede ronde moesten de leden van team "polocie" hun eerste plaats delen met de leden van team "joost", te weten Ivo de Verschrikkelijke en Aanvoerder Allard. Team "brei" moest genoegen nemen met een gedeelde tweede plek. Tot slot mengden zich ook team "nee", bestaande uit Aloë Vera en Reusachtige Jeroen, en team "theezak", dat wil zeggen Adellijke Anouk en Henk, zich in de strijd. Team "theezak" ging helaas pijnlijk ten onder, waardoor team "nee" dankzij een technisch hoogstaande bootwissel de overwinning kon opeisen.

Met de teams "polocie", "joost" en "nee" aan kop gingen we de tweede ronde in, waarbij het spel kano ridders op het programma stond: beide teamleden zaten in dezelfde boot, de een (het paard) op het zitje, de ander (de ridder) op het voordek. De ridders gingen het duel aan en wie het eerst onder water verdween verloor. Het eerste duel tussen de teams "polocie" en "nee" leverde verliezers noch winnaars op, want beide ridders sneuvelden. In het tweede duel daarentegen kwam team "brei" als overwinnaar uit de strijd, zodat Dwarsweteringse Demi en Tim de Veroveraar flink opschoven in het klassement. Adellijke Anouk en Henk dolven het onderspit. Het derde duel werd verloren door team "joost", omdat Ivo de Verschrikkelijke als een smeltend ijsje langzaam van zijn paard Aanvoerder Allard afgleed. Zo konden ridder Annabelleblaas en haar paard Oscar 'de walrus' Dubbeldekker zegevieren.

De strijd was nog steeds onbeslist bij aanvang van het onderdeel duckstad. Daarbij zaten de teamleden weer elk in een eigen boot, maar waren de boten achter elkaar met touw vastgebonden. Het voorvarende teamlid moest geblinddoekt zoveel mogelijk eendjes verzamelen op aanwijzing van de achtervaarder. Nu gingen er drie teams tegelijk het water op, te weten team "nee", team "polocie" en team "joost". Aloë Vera en Reusachtige Jeroen wisten op slimme wijze punten binnen te halen door zich als enige team aan de regels te houden, terwijl Ivo de Verschrikkelijke en Aanvoerder Allard punten veroverden door de grootste hoeveelheid eenden te vangen. Helaas stelden Eigenzinnige Inge en Lichtgewicht Joost alias 'de dictator' tijdens dit onderdeel teleur, want zij speelden niet alleen vals, ze haalden ook akelig weinig eendjes binnen. Vervolgens kwamen in de volgende ronde de teams "theezak", "brei" en "sint" in actie. Annabelleblaas en Oscar 'de walrus' Dubbeldekker konden de hoge verwachtingen van het publiek niet waarmaken, ze wisten slechts drie eendjes neer te knuppelen. Daarentegen spiesten Adellijke Anouk en Henk maar liefst 10 eenden aan hun speer, en kregen Dwarsweteringse Demi en Tim de Veroveraar het voor elkaar om precies zo'n zelfde aantal watervogels te vangen. Opnieuw dus de volle punten voor team "brei", dat zich daardoor het winnende team van de Zomerspelen 2016 kon noemen. Een knappe prestatie!

Team "brei", het winnende team

Maar daarmee was de dag nog niet ten einde. Na een overheerlijke lunch, verzorgd door Tim de Veroveraar en Lichtgewicht Joost alias 'de dictator', moesten de competitieve spelonderdelen plaatsmaken voor groepsspellen. In het eerste, het zogenaamde pianokano, gingen alle vaarders naast elkaar in een vlotje liggen, waarna willekeurige personen van boot moesten wisselen. Dat was eerst even wennen, maar al gauw werd iedereen er zeer bedreven in en konden we zelfs allemaal één plaats opschuiven zonder dat er iemand in het water viel! (We mochten zelfs meemaken dat de boot van Oscar 'de walrus' Dubbeldekker een keer niet zonk.) Tijdens het onderdeel kano 2.0 werd de groep in tweeën gesplitst en moesten de twee zo ontstane teams met een gegeven aantal materialen de DW oversteken. Dat lukte hier en daar aardig, hier en daar totaal niet. Zo moesten Lichtgewicht Joost alias 'de dictator', Dwarsweteringse Demi, Ivo de Verschrikkelijke en Eigenzinnige Inge jammerlijk toezien hoe hun boot, waarop ze gezamenlijk naar de overkant wilden varen, volliep met water en kapseisde...

...En zo kwam de dag uiteindelijk tot een besluit. De Zomerspelen 2016 waren goed voor een flinke portie hilariteit. Dat doen we volgend jaar zekersteweten nog een keer!