Van Fort William tot kilt: we hebben Schotland doorstaan!

Lieve thuisblijvende Levi's,

Jullie bezorgdheid in de afgelopen twee weken was niet onterecht, want we hebben heel wat moeten doorstaan. Maar de Schotlandreis 2017 zit er nu op en al jullie mede-Levi's zijn veilig teruggekeerd op vaste bodem!

En daarmee is de grootste groepsactiviteit uit de geschiedenis van Levitas succesvol volbracht: met een groep van maar liefst 28 Levi's hebben we de Schotse wateren der Great Glenn op de knieën gedwongen. Veertien open kano's droegen ons in vijf vaardagen van het westelijk startpunt Fort William naar de in het oosten gelegen wateren van Inverness. Daarbij hebben we verschillende meren doorkruist, meestal met flinke tegenwind, zodat de golven ons rond de oren sloegen en we een uiterste inspanning van onze spieren moesten eisen. En dat lukte, door de gezamenlijke inzet van allen. Wat een avontuur!

Soms ging het maar ternauwernood goed: Nessie, het monster van Loch Ness, lag constant op de loer. Op het nippertje wisten we het serpent op afstand te houden door uit volle borst het peddellied te zingen.

Alle verhalen, foto's, quotes en tekeningen zullen binnenkort te bewonderen zijn in de Levitraan!