Varen tijdens COVID-19

In overleg met de Veiligheidsregio Hollands Midden en de Universiteit Leiden kan de sportfunctie van onze vereniging gelukkig weer opgestart worden. Na precies twee maanden sluiting kunnen onze leden vanaf 16 mei gaan kanoën.

Wij vragen om de volgende regels te hanteren als je gaat varen:

  1. Schrijf je van tevoren in op deze Google Sheets. In het gereserveerde tijdslot van een half uur, heb jij de tijd om de boot en materialen uit de loods te halen. Reserveer van tevoren ook een tijdslot voor terugkomst, zodat jij de boot en materialen weer in de loods kan leggen. Je reserveert dus twee tijdslots, één voor het ophalen en één voor het terugbrengen van het materiaal.
  2. Je kan samen met één ander lid gaan varen.
  3. Het uitschrijfboek is nu ook digitaal beschikbaar en is opgenomen in bovenstaand spreadsheet. De fysieke kopie mag nog gebruikt worden, maar na gebruik van de pen moet deze ontsmet worden.
  4. De sanitaire voorzieningen zijn afgesloten en omkleden niet toegestaan op de vereniging. Ook de CV-ketel is uitgezet. Kleed je thuis om en douche ook thuis. Neem in ieder geval een setje droge kleding mee voor noodgevallen.
  5. Gebruik je een verenigingspeddel? Neem deze peddel na gebruik af met de desinfecterende spray en een papieren doekje die in de loods zijn neergezet.
  6. De kantine is momenteel ingedeeld als doorgang naar de loods, alle zitplekken zijn onklaar gemaakt en dat zal nog moeten blijven totdat kantines open mogen. Blijf dus niet treuzelen op de vereniging, maak geen zitplekken vrij en ga direct naar huis als je de materialen hebt opgeruimd.
  7. Was je handen met zeep bij binnenkomst en vertrek.
  8. Houd ten alle tijden 1,5 meter afstand als je met 2 personen gaat varen.
  9. Heb je klachten? Blijf dan thuis.

 Veel vaarplezier!