Levitas in Beweging

Wat in maart begon als een manier om samen de lockdown door te komen, werd in de wintermaanden een vaste prik op maandagen: Levitas in Beweging. En waar we in het voorjaar nog een aantal bekende Levitas thema’s in een sportief jasje staken met de Bob de Bouwer-, Bollentocht- en Koningsdagtrainingen, is de tijd van de instructeur momenteel wat beperkt en zijn we inmiddels zonder verkleedkleren actief op de maandagavonden. Dat maakt het er echter niet minder om!

De trainingen zijn een mix van coördinatie, techniek, kracht en core oefeningen die relevant zijn voor alle disciplines van onze mooie sport. Na een warming up en wat schouderoefeningen gaan we vaak aan de slag met de bezemsteel om op het land al een goede basis te leggen voor onze techniek in de boot. Het techniek-blokje, waar je overigens ook best wel schouders van krijgt, wordt opgevolgd door kracht en core oefeningen. Om de paar weken schudden we de boel wat op met nieuwe oefeningen.

Wil jij ook kennis maken met Sally? Of weten wat dat gedoe met Sand-in-the-eye nu precies inhoudt? Tune dan maandagen om 18:00 uur in via jitsi (link op fb en in de app-groepen). De trainingen gaan in ieder geval door tot eind februari. En wie weet trekt de instructeur de verkleedkist ook nog wel een keer open!

- Alexandra -

Brechtje
Ik doe mee met Levitas in Beweging, omdat ik dit jaar het nieuwe seizoen (dus vanaf maart 2021) wil beginnen met een goede basisconditie. Ik wil een beetje (kano-)fit blijven deze winter. Afgelopen jaren merkte ik dat ik aan het begin van het seizoen toch altijd weer moest inkomen, omdat ik gedurende de winter niet veel voer. Dat is jammer, want in de lente staan ook altijd mooie tochten gepland die ik graag mee wil varen. Door Levitas in Beweging ben ik nu ook in de winter meer bezig met het kanoën, ik ga ook vaker varen dan voorheen deze winter, en dat vind ik leuk!

Sophie
Ik vind Levitas in Beweging zo leuk omdat het wat extra’s biedt, een soort van droogtraining. De oefeningen die we doen zijn ook goed voor het kanoën, om je spieren sterker te maken en je techniek te verbeteren. Daarnaast vind ik het wel fijn dat de oefeningen voor ons worden uitgezocht, als ik zelf zoiets moet doen weet ik meestal niet waar ik moet beginnen, er zijn zoveel oefeningen. Daarnaast is het ook wel een beetje een stok achter de deur omdat ze dit wel speciaal voor ons doet en dus probeer ik altijd om mee te doen en te dit te blijven doen. Ik kan er natuurlijk niet altijd bij zijn maar ik weet dat het goed voor mij (en mijn kanotraining) is en ik voel me erna altijd goed als ik heb meegedaan. Wat fijn is, is dat het zo laagdrempelig is omdat je niet perse veel nodig hebt wat je nog extra moet aanschaffen.

Emily
I joined Levitas in Beweging because during this shutdown I haven't been confident enough to go on the water in such small numbers and without the motivation of races. I do still, however want to keep fit and active as much as possible and Alex's lessons do that as well as keep me connected to the club.