Over de vereniging

Levitas is dé studenten kanovereniging van Leiden, gelegen aan het water in Leiderdorp op het Universitair Watersport Complex, een kwartiertje fietsen vanaf Leiden CS. Hiermee zijn we direct gelegen aan het Groene Hart, en zijn de Kagerplassen op een kwartiertje varen afstand (klik hier voor een routebeschrijving en hier voor vaarroutes).

We tellen ongeveer 120 leden die verschillende takken van de kanosport beoefenen. Zo worden er regelmatig tochtjes gevaren, wordt er actief getraind op het vlakke water en poloën we elke week voor de steiger. Daarnaast zijn we ook te vinden op het wilde water, op de zee, op vlakwater-, kanopolo- en op slalomwedstrijden. In het menu links vind je onder Kanodisciplines informatie over alle verschillende takken van sport die we op Levitas beoefenen.

Behalve het kanoën worden er veel leuke activiteiten op het droge georganiseerd, zoals filmavonden, tafelvoetbaltoernooien, klimmen, survivallen en stappen. Bovendien wordt er iedere maandag- en woensdagavond een maaltijd georganiseerd. Op Levitas is niks verplicht en je kunt dus zelf beslissen wat je leuk vindt en waar je wel of niet aan mee wilt doen. In het menu links vind je onder Overige activiteiten en commissies informatie over wat er naast het kanoën allemaal op Levitas georganiseerd wordt.

Levitas heeft een eigen clubhuis en een grote loods, waarin onder andere kajaks en kano's te vinden zijn voor alle disciplines. We hebben een uitgebreide vloot met meer dan 70 verenigingsboten. Ook zijn er veel accessoires, zoals peddels, spatzeilen, anoraks, zwemvesten, helmen, etc. Dat betekent dat als je lid wordt, je niet meteen eigen materiaal hoeft aan te schaffen. Ben je al een tijdje bezig en wil je je eigen materiaal hebben, dan kan je dit vaak wel op Levitas kwijt.

Als je geïnteresseerd bent en graag lid zou willen worden, of als je gewoon een keertje wil komen kijken of meevaren, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze Wervings- en Introductie Commissie (WIC) via [email protected]. Iedereen is hartelijk welkom!

Ben je nog niet overtuigd en wil je graag weten of Levitas wel écht iets voor jou is? Bekijk dan eens de 10 redenen om voor Levitas te kiezen, of kijk eens rond bij de Veelgestelde vragen. Of bekijk de onderstaande film om een indruk te krijgen van de vereniging.